Archive for ‘ 2016

Big Hole

Kadang kangen banget punya waktu luang untuk tulis blog, tapi ternyata meskipun punya waktu luang selalu kalah untuk tidak ngapa ngapain karena sudah capek ngurus anak sedari pagi sampe malam, sampe pagi nya lagi. Dan begitu terus sampai tau tau sudah hampir 2 tahun aja ini anak. Iya, 2 tahun lebih juga intenscorner.com tak terurus. Ini mau curhat tapi bolehlah kalo masih dianggap review karena post sebelumnya juga isinya cuma review aja.

Apa ya yang jadi dambaan setiap perempuan di dunia ini selain salah satu nya punya peran sebagai ibu. Begitu juga saya salah satunya. Udah gak perlu lagi ditanya bagaimana rasanya sewaktu hamil dan anak lahir. Tidak cukup nanti deraian kata kata mengutarakan betapa tangis dan tawa itu buat saya beda nya tipis seperti ungkapan cinta dan benci. Dulu pemikiran nya ideal sekali ya jika peremuan bekerja dan punya anak seolah dia punya cita cita setinggi langit ingin semua nya bisa dikerjakan bareng bareng. Banyak ibu ibu yang bisa dan saya salut, tapi saya kok ternyata tidak bisa mengerjakan semua nya bareng bareng, sekaligus seperti ibu ibu yang sukses punya beberapa peran. Padahal apa sih wong cuma jualan online. Nah tapi itu begitu itu saya ternyata juga gak mampu. Hahaha. Akhir nya intenscorner.com terbengkalai dan saya jauh tertinggal disini. Uh syedih.

Lalu sewaktu anak umur 1 tahun dan saya juga merasa pelu untuk buka intenscorner.com dan sekaligus online liat liat jualan os lain, aduh, saya sungguh takjub. 1 tahun berlalu dan ada banyak sekali brand baru bermunculan. Satu yang buat saya penasaran banget pengen beli itu lipstick MegaLast nya WetnWild. Udah sampai embuh yang review rame banget. Akhir nya saya beli beberapa karena murah banget waktu itu beli dengan harga 45ribu per pc di tokopedia. Heran saya ini lipstick beli dari US sampe di Indo dijual cuma 45ribu, padahal kalo saya cek di web nya WetnWild ini si MegaLast harga nya 1.99 dolar yang kalo kita itung dengan kurs saat itu katakanlah 13ribu, per pc nya jadi itu seller kulakan nya kurang lebih 26rb. Belum ongkos dari US ke RI, ketemu harga 45rb. Murah banget ya?

Murah banget itu. Padahal kalo dulu ajian tresno jalaran regone murah itu brand dari Korea misalnya Etude House atau Tony Moly. Eh tapi ini MegaLast ternyata lebih murah lagi. Terhenyak saya sempat melamun lama sekali dan why oh why 1 tahun saya absen, saya tertinggal banyak hal menarik dan murah murah. Kemungkinan karena hormon punya anak belum stabil ya, saya jadi galau. Hahaha!
Saya sebenernya kurang suka dengan istilah the show must go on karena kesannya kita tidak ada options selain harus go on go on aja no matter what. Eh tapi itu juga akhir nya saya jadikan semboyan karena waktu itu saya juga gak punya option selain go on. Lalu intenscorner.com saya buka kembali. Saya masih setia dengan Korea dan berhasil ketemu dan jatuh cinta dengan BBIA, dan sewaktu saya ingin menyesuaikan dengan ritme baru saya kembali bekerja setelah punya anak, langkah saya harus terhenti di custom.

Berdus dus barang pesanan dan orderan harus skak matt di custom. Such a big hole.

Udah, itu aja. Besok saya sambung lagi post saya kalo saya ada waktu, Ini mungkin postingan satu satu nya yang emotional karena sebenrnya saya perlu opening yang bagus untuk mengawali sesuatu :) "carpe diem, quam minimum credula postero" ini quote dari anys best friend saya, bikin semangat baca nya, dia quote dari GD sih itu. Hahahaha!

Pynocare White Mega, H2 Fair Skin Kalbe Farma and Asthin Force Renewskin

This would be a lil bit long review since there were lost questions on these supplements and less information around.


1. Pynocare White Mega

Manufacture of  Mega company who have a big range of vitamins for skin health. It claims to combat melasma, protection on UV rays, and whitening effects. In Pynocare White, French Maritime Pine Bark Extract acts as an anti-oxidant and helps the skin to regain its softness and elasticity. Sounds promising, but my stomach can not deal it. So i stop. Retail price 500k, but you can buy it cheaper on tokopedia.



2. Health and Happiness Fair Skin

Manufacture of Kalbe Farma in collaboration with Biokos Martha Tilaar. There are 4 similar vitamins. Read here. I call Kalbe store to do an order but not in stocks. When i ask, customer service said it is safe for stomach but it fails. I still can not deal it. Only take it for  a week. I can not stand the sore. If you are interested to buy it, seller in elevenia has lost of stock, but beware of short expired date like mine. You better ask them first. Retail price 240k. By the way, Collactive (collagen), L-Cystein (amino acid), Hytollve (olive oil extract), and high dose of Vit C is the ultimate ingredients.


3. Asthin Force Renewskin

Manufacture of Soho Pharmacy. Well known with Anti oxidant vitamin namely Asthin Force 4mg. Astaxanthin as the superstar ingredient from most Soho vitamin still used in it, but lower. Claims to whiten, soften, moisturized, a healthy skin. I buy it from tokopedia at discount price 75k. This is the safest compare with other. Even when i take it before breakfast and dinner. There are clear explanations, ingredients, side effect, and enough information compare with other too!



Still can not say much about the result in a short consume. All information here are based from my first impression and thought that i think you need to know; ingredients and side effect. Hope it helpful to choose what best to you. If you have any other opinion and information necessary, please do email me.



No Uh-Oh for Dryness

There is someday, when i admired pinoy's soap namely Likas Papaya, Kojie san, Belo, etc, so madly iyuuuh bought them frequently and having so happy shower time. Until i noticed my skin did not tolerate it anymore, i stop. My favorite is Plsalmtre Placenta, not the herbal series, but the old one. Oh how they are really whiten my skin, oh they are.

But in the other side im suffered the itchiness and dryness afterward. Especially on my legs. Scratching it is only make it worst. So not before late, i decided to meet a dermatologist. And the diagnostic is dry sensitive skin which extremely peel off without enough moisturized. She advice me to stop my habit. and prescribes physiogel, and a cream to calm the itchiness (mixing of dont know what they are) but the two of them works well on my skin. 

Maybe because too irritated to heal, there are spot like crust lays on my leg. Unnoticeable but they are there. I go meet her again, and she said it will heal slowly, continue using Physiogel will help much. Then yes, the crust slowly disappear, and my skin look ok. Look ok meaning to say moisturized but not turns into supple. 



Physiogel texture is light, no fragrance, a little bit slick, but once applied on skin it turns to nothing but moist. Suitable if you have dry sensitive skin or having experience like me. Im no exaggerated or talking bulls here, but this is a best answer for your skin, I have try Noroid Cream, Corine de Frame Hydrating Body Lotion, Nivea, Vaseline Intensive Crae, Rosken, but none like this. You can buy on drugstore, watson, now available on hypermart at around idr 150.  


Hi & Hello

Long time no see till i almost forget password logging in to my blog, uyee. After a very long time spends for pregnancy and caring of my baby, now here i am, sitting in front of my computer looking for something interesting inside the space.  Hello my blog :)

During my absence, there is one product i really want to write in my blog. Noodle & Boo Elasticity Oil. I bought it from nordstorm for 18 usd, nice price for a holly result. One bottle can be spend for about 5-6 month if you using it regularly morning and noon or at every after bath like i did. No, no need to confess the fact that i really afraid of stretch marks will stuck but yes, not a single day i forget to put this on my belly. This is a good excellent oil to take care a process of stretchy.

The consistency is enough, not too oily, not sticky, no residue, no itchy at all. The fragrance is so soft, not overwhelming and can be tolerate for my nose. Leaving skin smooths and nice touching blow belly. For me this is a heaven's on earth product. Yes, no stretch mark appears. Only few and that's normal. *dance and ready to pregnant again :D




Noted, even though i have a good result by using Noodle and Boo elasticity oil, my experience may not works for you. The issue of stretch marks after pregnancy in my opinion is depend on the condition and type of every skin. If you want to know yours, you can reviewed you mother or sisters. If their belly, hips are clear you are lucky then. But if they are not, please prepare :)

Not forget, im wishing you a very happy new year 2016. Happy and success may be ours!

Fellas

Google+